Kars’ta meralarda hayvan sesleri yükseliyor

Kars’ta meralarda hayvan sesleri yükseliyor

Kars’ta meralarda hayvan sesleri yükseliyor

Kars’ta meralarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan sesleri yükseliyor. Uzun ve zorlu geçen kışın ardından hayvan yetiştiricileri hayvanlarını meralarda otlatmaya başladı.
Türkiye’nin en önemli hayvancılık şehirlerinden birisi olan Kars’ta meralar renklendi. Kuzu ve koyun seslerinin yankılandığı uçsuz bucaksız meralar havadan görüntülendi.
Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte hayvanlarını meralara çıkardıklarını ifade eden hayvan yetiştiricisi Sezer Kurtbaş, "Beklediğimiz bahar geç geldi, her şeye rağmen yine hayvanlarımızı çıkardık. Ekinlerimizi de ektik. Güzel bir verim olmasını diliyorum" dedi.
Öte yandan, bahar ayın ile birlikte yeşeren meralara yayılan hayvanlar, kameralara yansıdı. Büyük ve küçükbaş hayvan sürülerini yeşeren meralara çıkararak otlatmaya başladı. Arpaçay çayının etrafında yayılan hayvanlar renkli görüntüler ortaya çıkardı.


30.7° / 19.1°

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

Çocuk parkında kadına tekme ve yumruklarla saldırdı

Ümraniye’de engelli vatandaşlar, "Senin de Bir Ağacın Olsun" sloganıyla fidanları toprakla buluşturdu

Beşiktaş’ta iş görüşmesine giden kadına boks hocasından bıçaklı ve yumruklu saldırı

Alanya’da üstü açık araçla trafiği tehlikeye attılar

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıslar yakalandı